Event Info

Het Whisky Blues Event heeft voor zowel de “Whisky-dummies’ als voor de whisky-kenners genoeg te bieden. Praten over whisky, proeven en ervaringen uitwisselen over het vloeibare goud maken het een gevarieerd event. Dit alles met een goed stukje muziek van de Spinners Blues Machine.

Je kunt gratis komen genieten van de heerlijke muziek of tegen betaling kiezen voor één van de drie whisky proeverijen. Tickets hiervoor zijn vooraf verkrijgbaar.

Barrel

Een barrel is een selectie van 8 whisky’s. Dit jaar tijdens het Whisky Blues Event is er keuze uit  drie verschillende proeverij barrels. Hiervoor kunt u vooraf een ticket kopen.
Er wordt weer een mooie selectie gemaakt van 3 x 8 whisky’s uit de verschillende bekende en soms ook onbekende regio’s. Laat je verrassen door de keuze.

Bij binnenkomst ontvangt iedere barrel-deelnemer een proefglaasje, welke u mee naar huis mag nemen, een flesje water en een stempelkaart van de barrel welke gekozen is. Van iedere whisky wordt 2 cl geserveerd, dus u kunt ruimschoots genieten van 8 goede glazen whisky.
De volgorde van proeven bepaald u zelf.

Barrels Whisky Blues Event 2023

Single Malt Barrel

Mixed Barrel

Speyside Barrel

 

Geen Whisky Liefhebber!

Geen probleem.  Er is gewoon een lekker biertje op de tap en er kan genoten worden van de relaxed muziek.  Wil je toch een poging wagen om kennis te maken met het gerstengoud?
Je kunt een los proefglaasje kopen € 4,00 en in de Whiskyshop je Tasting Glass laten vullen tegen gereduceerde prijzen om zo de verschillende smaken van Whisky te ontdekken.

 


 

 

Spinners Blues Machine

​Spinners Blues Machine is een veelzijdige bluesrock band met funk en soul invloeden.
Deze 5 koppige band brengt eigen nummers en covers van onder andere Clapton, Bonamassa, Beth Hart, Koko Taylor, SRV en B.B King.
Leading lady SunnyG zingt van ingetogen tot helemaal over de top.
Zij wordt hierbij ondersteund door de bedreven en zeer ervaren ritmesectie, een stuwend Hammond orgel en ronkend gitaarwerk.
Spinners Blues Machine speelt met veel energie en zichtbaar plezier een swingend repertoire met veelzijdige, dansbare nummers.

Evert is oprichter van Spinners Blues Machine en heeft al een lange carrière in de muziek. Hij is achter het drumstel te vinden. Hij speelde onder andere  bij de Bullfrog Blues Machine.
Dennis speelde in rock bands, big bands en diverse cover bands en is nu Back to the Blues. Hij neemt het sublieme gitaar werk voor z’n rekening. Achter de hammond is Alexander te vinden voor het betere toetsenwerk.
Sinds 2014 is Sunny G de charmante zangeres van Spinners Blues Machine. Van ingetogen tot over de top, ze heeft het allemaal in huis. In het verleden veel gezongen in diverse entertainment shows. Het podium is haar dus niet vreemd. Na diverse wisselingen is in 2017 Hans ingelijfd als basgitarist. Het enthousiasme en ervaring van deze vier heren en dame zal je deze middag zeker niet ontgaan.

 

Event Whisky Winkel (Slijterij Verploegen)

Naast de drie proeverijen / barrels  wordt een verkoopstand ingericht waar een selectie met mooie whisky flessen te koop wordt aangeboden en tevens de Bottom ups , oftewel de aangebroken flessen worden aangeboden.  Zo kunt u ook nog thuis nog nagenieten van het Whisky Blues Event.

Eten & Drinken

De bar is geopend voor wie alleen van de mooie sound van blues wil genieten of voor wie naast de whisky nog een ander drankje wil nuttigen. Bij de bar is ook een portie bittergarnituur of een kaas/worst plank te bestellen. Wilt u iets uitgebreider eten ook geen probleem. In het naast gelegen Eetcafé Vrienden heeft u een ruime keuze uit de lunch – of avond kaart.