Event Info

Het Whisky Blues Event heeft voor zowel de “Whisky-dummies’ als voor de whisky-kenners genoeg te bieden. Praten over whisky, proeven en ervaringen uitwisselen over het vloeibare goud maken het een gevarieerd event. Dit alles met een goed stukje muziek van de Blues – and Soul band “Blind Lemon” Band “

Je kunt kiezen voor een dag-kaart van € 7,50 of de keuze maken voor een barrel van € 36,00

Dagkaart
Met een dagkaart € 7,50 van het Whisky Blues Event kunt u genieten van de fantastische sound van de blues band “Blind Lemon”. Tevens wordt er een paar maal een bittergarnituur geserveerd. Overige drankjes of het proeven van whisky’s kan tegen bijbetaling genuttigd worden.

Barrel

Een barrel is een selectie van 10 whisky’s. Dit jaar tijdens het Whisky Blues Event is er keuze uit r drie verschillende proeverij barrels. Hiervoor kunt u vooraf een ticket kopen.
Er wordt weer een mooie selectie gemaakt van 3 x 10 whisky’s uit de verschillende bekende en soms ook onbekende regio’s. Uit de proeverijen die reeds zijn georganiseerd is gebleken dat er steeds verrassende whisky’s voor de dag komen, welke door de gasten zeer op prijs werden gesteld.

Bij binnenkomst ontvangt iedere barrel-deelnemer een proefglaasje, welke u mee naar huis mag nemen, een flesje water en een stempelkaart van de barrel welke gekozen is. Van iedere whisky wordt 2 cl geserveerd, dus u kunt ruimschoots genieten van 10 goede glazen whisky.

Barrels Whisky Blues Event 2019

Single Malt Barrel

Mixed Barrel

Douglas Laing’s Barrel

 

 

Masterclass


Tijdens het Whisky Blues Event wordt er twee maal een Masterclass gegeven door Marcel van Roessel van de Whiskybus. Een kenner bij uitstek. Geen whiskygeheim is hem onbekend.
Voor de masterclass moet een extra ticket gekocht worden.  Tijdens de class komen drie Whisky’s voorbij.

 

Blind Lemon

Blind Lemon, voluit – Blind Lemon Blues & Soul, staat voor een strakke ritmebasis met daaroverheen, scheurende mondharmonica en Hammond solo’s, afwisselend subtiel en vet gitaarwerk en dat alles gecombineerd met de stem van een zangeres die haar diepste soul- en bluesgevoel verwoordt.

De naam verwijst met een knipoog naar Blind Lemon Jefferson, die begin 1900 een toonaangevende blueszanger was en een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de bluesmuziek. De band beperkt zich echter niet tot de oer-blues, maar speelt “alles” wat daarna gemaakt is. Het repertoire gaat van Etta James, Aretha Franklin tot hedendaagse helden als Beth Hart, Matt Scofield en John Mayer. De band werkt overigens voortdurend aan vernieuwing van hun repertoire om zo te zorgen dat zowel de echte blues-liefhebber als een breder publiek aan zijn trekken komt.

Vanuit hun verschillende muzikale achtergronden, besloten de bandleden in 2014 om terug te keren tot hun muzikale roots: de soul & blues. Door die verschillende achtergronden en inbreng is Blind Lemon uitgegroeid tot een verrassende ‘limoen-frisse’ band. De vier leden van de band zijn: de (vijfentwintigjarige!) frontvrouw Britt Litjens op toetsen en leadzang, Hubèrt van Hees op drums, Roland Kok op bas en Walter van der Hoeven op gitaar. Alle bandleden nemen daarnaast (backing) vocals voor hun rekening.

Sinds haar ontstaan heeft de band haar sporen verdiend op de bekende bluespodia.  Dus een band die je gezien en gehoord mòet hebben!

Andere faciliteiten op het Whisky Blues Event

Event Whisky Winkel (Slijterij Verploegen)

In de zaalruimte met live muziek van “Blind Lemon” wordt een verkoopstand ingericht waar een selectie met mooie whisky flessen te koop wordt aangeboden. Pin betaling is hier uiteraard ook mogelijk. Zo kunt u ook nog thuis nog nagenieten van het Whisky Blues Event.

Eten & Drinken

De bar is geopend voor wie alleen van de mooie sound van blues wil genieten of voor wie naast de whisky nog een ander drankje wil nuttigen. Bij de bar is ook de befaamde Dramburger verkrijgbaar.
Tickets hiervoor zijn te koop bij de kassa. Wilt u iets uitgebreider eten ook geen probleem. In het naast gelegen Eetcafé Vrienden heeft u een ruime keuze uit de lunch – of avond kaart.

Dramburger  €10,00

– Overheerlijk broodje hamburger van Angus rundvlees
– Frites
– Saus
– Glaasje Whisky

Tickets voor eten zijn bij binnenkomst of aan de bar verkrijgbaar.

nmjfotoworks

dramburger